A tarot ősi szimbólumrendszerének eredete ismeretlen. Az ókori Egyiptomban beavatási rítusokhoz használták, majd a középkorban (valószínűleg a kereszténység terjedésével) háttérbe szorult, és csak a 17. századtól kezdték el újra alkalmazni.
A tarot kártya 22 nagy arkánumból és 56 kis arkánumból áll. A nagy arkánum az ember fejlődését és spirituális életútját jelképezi, míg a kis arkánum ennek részleteit fejti ki négy alapelemre, földre, vízre, levegőre és tűzre bontva.
Az érme vagy pentákulum a föld, a kehely a víz, a pálca vagy kard a levegő és a tőr vagy a bot a tűz szimbóluma.

A kis arkánum 56 lapja négyszer 14 lapra oszlik. Tartalmaz Ász (1) lapot, egy 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 és 10-est, és az “Udvari lapokat”, melyek a Király, Királynő, Lovag és az Apród.
A kis arkánum lapjai, ahogy a 22 nagy is, egy kört alkotnak. A “legmagasabb” szinten áll az Ász, azaz az energia tiszta, vagy szellemi formája, ez a kör középpontja, a Kapu, ahol elérhetjük a következő fejlődési szintet, azaz kört. A 2-es, 3-as, 4-es lapok a fejlődést, az előrelépést, az 5-ös, 6-os kártyák a harmóniából való kizökkenést, a “csúcspontot”, vagyis magát a konfliktust jelképezik. A 7-es és a 8-as lap az ezután állapot, az erők összeszedése, a “károk” felmérése, majd a 9-es és a 10-es a megoldás, ami egy újabb ’kijárathoz’ vezet.

Az Udvari kártyák elsősorban személyeket, minőségeket jelölnek. Asztrológiai értelemben a Király a kardinális, a Királynő fix, míg a Lovag a labilis jelleget képviseli. Az Apród kártyák az egyes elemek közötti “Kapuk”. Segítségükkel lehet továbblépni akár egy adott problémán, akár egy fejlődési szinten.

Kardinális jegyek: Kos, Rák, Mérleg, Bak
Fix Jegyek: Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő
Labilis jegyek: Ikrek, Szűz, Nyilas, Halak

A tűz jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas
A föld jegyek: Bika, Szűz, Bak
A levegő jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő
A víz jegyek: Rák, Skorpió, Halak

A tűz jegyek a Botokhoz, a föld jegyek az Érmékhez, a levegő jegyek a Kardokhoz, míg a víz jegyek a Kelyhekhez tartoznak.

Jegyek

Minőség

Elem

Szimbólum

Kártya

Kos

Kardinális

Tűz

Bot

Király

Bika

Fix

Föld

Érme

Királynő

Ikrek

Labilis

Levegő

Kard

Lovag

Rák

Kardinális

Víz

Kehely

Király

Oroszlán

Fix

Tűz

Bot

Királynő

Szűz

Labilis

Föld

Érme

Lovag

Mérleg

Kardinális

Levegő

Kard

Király

Skorpió

Fix

Víz

Kehely

Királynő

Nyilas

Labilis

Tűz

Bot

Lovag

Bak

Kardinális

Föld

Érme

Király

Vízöntő

Fix

Levegő

Kard

Királynő

Halak

Labilis

Víz

Kehely

Lovag

A 22 nagy arkánum:

1. A Bolond

2. A Mágus

3. A Főpapnő

4. Az Uralkodónő

5. Az Uralkodó

6. A Főpap

7. A Szeretők vagy Válaszút

8. A Szekér vagy Harci szekér

9. Erő (Némely pakliban az Igazság.)

10. A Remete

11. A Kerék vagy Szerencsekerék

12. Igazság (Máshol az Erő.)

13. Az Akasztott

14. Halál

15. Mérték

16. Az Ördög vagy A Kísértés

17. A Torony

18. A Csillag

19. A Hold

20. A Nap

21. Ítélet vagy Feltámadás

22. A Világ

Cubic Cirkónia Kristály Kereszt Aranyozott Medál Víz Tiszta

2 950 Ft

Cubic Cirkónia Kristály Kereszt Aranyozott Medál Víz Tiszta

INGYENES SZÁLLÍTÁS

[Részletek...]

Esküvői Ékszerek arrow Esküvői Nyakékek Nyakláncok arrow Cubic Cirkónia Kristály Csillag Virág Aranyozott Medál Rózsaszín


http://www.sheeva.info/components/com_virtuemart/shop_image/product/Cubic_Cirk__nia__4d988b8f4c91f.jpgINGYENES SZÁLLÍTÁS
Cubic Cirkónia Kristály Csillag Virág Aranyozott Medál Rózsaszín Zafír
Kódszám: TOPAZ58

Kő: Marquise csiszolású Cubic Cirkónia
Anyaga: nikkel mentes fém, 18K fehér arany bevonattal

Nagy kő mérete: 5mm x 9mm
Medál mérete: 31mm x 27mm
Ajándék csillogó nyaklánc, 46cm, 18K fehér arany bevonatos
Alkalmi viselet

Kitűnő ajándék kis hercegnőknek szülinapra, névnapra vagy ballagásra.

Csodálatos menyasszonyi kristály nyakékek, nyakláncok esküvői kiegészítőnek, ajándéknak. Lepje meg kedvesét, vagy kényeztesse saját magát egy csodás ékszerrel.
Káprázatos megjelenés és bámulatos csillogás jellemzi!
Minden ékszer egyedi megrendelésre készül, ezért a szállítási idő kb. 2-3 hét.

Kérem tekintse meg azonnal elvihető AKCIÓS készleten levő ékszereinket! Klikk ide!!!

Az ékszert kímélni kell a tűző naptól. A víz, a krémek, parfümök kikezdhetik a bizsut, ezért csak az öltözködés, szépítkezés legvégén vegyük fel őket. Tisztítása szarvasbőrrel ajánlott.

Cubic Cirkónia:
A gyémánt utánzata, sokan szintetikus gyémántnak is nevezik. A jó, kiváló minőségű cirkóniát, fénye és káprázatos csillogása miatt, sokan összekeverik a gyémánttal , pedig a cubic zirkóniát laboratóriumban állítják elő. Fénye, prizmái kristálytiszták, mentesek a zárványoktól, amik a gyémántot jellemzik. Természetes fényben a cubic cirkónia kő ragyog és tündököl. Szines változatban is gyártják, erőteljes, mély színek jellemzik, mint például zafír kék, topáz, tanzanite, ruby, pink, zöld és lila.
A cirkónia előállítása meglepően olcsó, ezért nagyon hamar elterjedt az ékszerészek körében. Eredetileg az Oroszok fejlesztették ki az űrprogram alatt, a lézerek optikájához használták. A gyémánt alternatíváját kutatták és így alkották meg a Cubic Zirconiát a szimultán gyémántot, melynek mutatói, tulajdonságai, keménysége kicsit marad csak le a gyémánttól.

Esküvői kínálatunkban megtalálható minden menyasszony és vőlegény számára elérhető árakon: exkluzív jegygyűrű, kísérőgyűrű, eljegyzési karikagyűrű, esküvői SWAROVSKI gyöngyékszerek, gyöngysorok, nyakláncok, tiarák, koronák, fésűk, hajcsatok és esküvői kiegészítők. Ékszer különlegességeink főként Angliai ékszerészek kitűnő munkái, melyek egyedi megrendelésre készülnek.

This entry was posted at 5:27 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése