Tarot Kártya Olvasása  

Posted

A Tarot meditáció

Az alapvető tarot szimbólumok alapos tanulmányozása után keresd ki pakliból (0.) A Bolond kártyáját. Nézz meg minden apró részletet, és vésd az eszedbe a látottakat.
Csukd be a szemed, és lazítsd el, majd az arcodat, a fejedet, a nyakadat, a vállaidat, a karjaidat, a felsőtestedet, a csípődet és a lábaidat is.
Ez egy kis gyakorlatot igényel, érdemes a meditáció előtt párszor elvégezni.

Segíthet az ellazulásban egy vizualizációs gyakorlat. Csinálj egy aurafeltöltést. Képzeld el, ahogy a fehér fény a Korona csakrádon keresztül átjárja az egész tested, és amerre végighalad, nyugalmat sugároz és segít az ellazulásban.
Ezután képzeld el a választott lapot magad előtt. Engedd, hogy egyre nagyobb és nagyobb legyen, majd lépj be rajta a tarot világába, mint egy kapun. Amikor bent vagy, nézz körül, vizsgáld meg, milyen alakban vagy jelen, kik vannak még ott rajtad kívül, és éppen mi történik. Köszöntsd azokat, akikkel beszélni akarsz, kérdezz tőlük, vagy csak nézelődj. Amikor végeztél, fordulj vissza, lépj ki a kapun, engedd, hogy kártya méretűre zsugorodjon a hátad mögött.

Végezd el újra az aurafeltöltést, csak most nem a kozmikus hanem a földi energia (Gyökércsakra) felhasználásával. Érezd, ahogy az energia lentről felfelé visszahozza az erőt és az éberséget a tagjaidba, a lábadtól egészen a szemeidig. Amikor feltöltődtél, nyisd ki a szemed, és írd le a tapasztalataidat.

A következő alkalommal (1). A Mágus lapjának világába lépj be, majd (2.) A Főpapnő lapjába és így tovább, egészen (21.) A Világig.

Sorselemzés magadnak

Keverd meg a 22 nagy arkánumot, koncentrálj a problémára vagy a kérdésedre, majd válassz egy kirakási módot és kezdd el a lapok kihúzását.

Egyszerű kirakási mód:

Húz három lapot, fordítsd fel őket, majd sorrendben tedd le balról jobbra. A baloldali lap a múltat jelképezi, azt, amiből a jelenlegi helyzet kifejlődött. A középső a jelent, magát a problémát, esetleg más megvilágításban, mint ahogyan már eddig érzékelted. A jobboldali kártya a jövő, az, ahogyan a legcélszerűbb megoldani.
Amennyiben önmagadra, személyes fejlődésedre akarsz lapokat húzni, szintén három lapot válassz a lefelé fordított és megkevert pakliból. (Húzhatsz úgy is, hogy kiteríted a kártyát legyező alakban, de a legfelső vagy legalsó három lapot is választhatod, ahogy éppen megfelelőnek tartod.)
Az első lapot anyagiként, a másodikat lelkiként, a harmadikat szellemiként értelmezd. (Megnézheted fizikaiként, asztrálisként (érzelmi) és mentálisként (gondolati) is.)

Igen-Nem kirakási mód:

Húzz egy lapot magára a problémára, majd még hármat arra, mi várható, ha az adott témában igennel döntesz. Húz ki még hármat arra, mi történhet, amennyiben a döntésed nem.
A három- három lap a fenti egyszerű kirakási mód értelmezése szerint zajlik. (Fizikai, asztrális, mentális vagy anyagi, lelki, szellemi, vagy múlt, jelen, jövő.)

Kelta kereszt

Húzz egy kártyát, a helyzet meghatározására, majd erre keresztben tegyél rá egy másikat, ami pontosítja az előzőt.
Ezek alá tedd le azt, ami a tudatalattiban van, a kereszttől balra a múlt jelölőjét, a tetejéhez azt ami a felszínen van, majd jobbra a jövő jelölőjét.
Ezután húzz még három kártyát, amivel a jövőre kapott (a kereszttől jobbra található) lapot pontosítod. Az első ezek közül a tanulnivaló, amit meg kell érteni magadban ahhoz, hogy továbbléphess. (Ez a Bent.) A második a körülmények kártyája, az, amit figyelembe kell venned, amikor lépsz. (Ez a Kint.)
A harmadik azt mutatja meg, hogyan lépj ahhoz, hogy a bent és a kint összhangban legyen. (Ez az Út.)

Rengeteg féle Kelta kereszttel és kirakási móddal találkozhatsz olvasmányaid során. Válaszd azt, amelyik számodra az adott helyzetre a legmegfelelőbb.

Életfa kirakási mód

Ez egy bonyolultabb, több rendszert magába foglaló kirakási mód, amihez szükséges a Kabbalah és az Életfa szefiráinak ismerete.
A kihúzott tarot lapokat az Életfa egyes szefiráinak megfelelően kell kirakni (Malkuth, Yesod, Hod, Netzah, Tipheret, Geburah, Chesed, Daath, Binah, Chokmah, Kether), és azokkal összhangban értelmezni.

Tarot sorselemzés másnak

Hasonlóképpen járj el, mint az előző gyakorlatnál. Hallgasd meg a kérdést, a problémát, majd kezdd el a lapok kihúzását. (Vagy kérdezd meg az illetőt, szeretne-e ő húzni.)
Ne rakj ki kártyát “csak úgy”, ha azt mondják, hogy “mondj valamit”. Akinek nincs kérdése, az nem is tud mit kezdeni egy válasszal. Először magyarázd el, számodra mit jelent a tarot, mit tudsz segíteni vele magadnak és ezáltal neki is, hogy képes legyen látni az értelmét és a hasznát. Ne akard bizonygatni a tudásodat, és ne engedd, hogy bizonyíttassák veled azt, hogy “mit tudsz”.
Felesleges harcokba bocsátkozni másokkal, ami számodra tudás (gondolat), azt csak annak vagy képes átadni, aki hisz (érzés) a tarot-ban és ezáltal benned is.
Aki kételkedik, azzal először beszélgess el, és türelemmel engedd, hogy kifejlődjön benne egy igény és akarat az önmegismerésre.

Amikor tisztáztad az illetővel a kérdését, és megfelelőnek (a tarot által megválaszolhatónak) találtad, kezdd el a sorselemzést bármelyik kirakási móddal, amit helyénvalónak látsz.
Legjobb tudásod szerint magyarázd el a lapokat, és segítsd az illetőt abban, hogy megfejthesse azok értelmét. Ne korlátozd be azzal, hogy “ez vagy az lesz”, inkább abban segítsd, hogy önmaga találja meg az utat és a válaszokat.
Kezdedben mindig tisztázd, hogy még Te is tanulod, így kicsit több időre van szükséged a magyarázathoz. Gyakorolj először önmagadon, kezdd olyan helyzettel, amiről már van elképzelésed, és nézd meg, a tarot mennyiben igazolja ezeket. Olyan korlátokat állíts fel, amiket bármikor könnyedén kijjebb tehetsz amikor fejlődsz.
Az önmagadon végzett munka után már lesz tapasztalatod. Bátran nekifoghatsz a barátaid, rokonaid elemzésének. (Egyelőre a jelenlétük nélkül.) Húzz rájuk lapokat, nézd meg, a tarot mennyire ad hasonló válaszokat, ahhoz, amit Te tudsz róluk. Ezáltal még többet ismersz meg magadról, az ítéleteid helyességéről, az emberekről.
Ezután kezdd csak el a sorselemzést másoknak.

Figyelj arra, hogyan beszélsz. Gondold végig, mit akarsz közölni, és törekedj arra, hogy a másik minél pontosabban azt értse meg ebből, amit Te akartál mondani. Figyelj az árnyalatokra, a hangsúlyra. Nem az a célod, hogy megijessz másokat, vagy bekorlátozd őket egy lehetséges jövőképbe. Figyelmeztesd őket a szabad akaratra, a felelősségükre saját maguk és mások iránt. Arra törekedj, hogy a saját kezükbe vegyék a sorsuk irányítását, és ezt tedd Te is. Példákkal lehet a legjobban tanítani.
Mutass rá arra, hogy minden helyzetből van kiút, lehetőség, csak meg kell találni. Van, amikor ez külső lehetőség, ám van olyan is, amikor a szemléletmód megváltozása segíti elő a harmónia létrejöttét.
Segítsd abban, hogy feltegye magának a kérdést: miért? És figyelj arra, hogy a megfelelő válaszokkal távozzon tőled, hiszen a meddig valaki a körülményeit, családját, a főnökét vagy bárki mást hibáztat, addig nem képes változtatni. Mindig az egyénben gyökerezik a probléma, és annak megoldása is.

Gazdagságra Vagy Ítélve!

Az univerzum számára nem létezik korlát. 1 forintot éppolyan könnyű megteremteni ,
mint 10 millió forintot. A folyamat ugyanaz.
Egyetlen ok, amiért az 1 forint könnyebben megy:
a fejedben lévő hiedelem, hogy 10 millió forint nagyon sok pénz!
Ha azonban bérből és fizetésből élsz, a korlát mindig a fejedben lesz.

Bővebben...

Pénzszerzés másképp

Life-Care
Az első BIO WEBÁRUHÁZ! Mindenkinek joga van az egészséghez! De mi is az egészség? Sok embernek csak egy kérdés! Ezen általában csak akkor gondolkodunk el, amikor rá kell jönnünk, ho... Tovább...
Oriflame-Természetes kozmetikumokat gyártó svéd vállalat, amely sikeresen forgalmazott az Egyesült Királyságban, és 1978 óta világszerte több mint 40 éve.Oriflame nyújt egy esélyt, hogy... Tovább...

This entry was posted at 5:38 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése