Párkapcsolati tanácsok  

Posted

Párkapcsolat

Féltékenység II.

NyomtatásE-mail

Párkapcsolat - Párkapcsolat

Féltékenység II.

A düh, az önvád, az erőszakos viselkedés nem vált ki partneredből megbecsülést, szeretetet.

Rögeszméinket gyökereinél kell támadni. Fel kell ismerni az okát (gyermekkorra nyúlhat vissza, tehát nem is a párod tehet róla), meg kell vizsgálni valóságalapját, és új eszmét kell helyébe ültetni. Miért ragaszkodsz ennyire egyébként? Istenség lenne, vagy multimillárdos?

Bővebben: Féltékenység II.

Féltékenység I.

NyomtatásE-mail

Párkapcsolat - Párkapcsolat

Féltékenység I.

"Aki nem szeret, az nem is féltékeny." De nem mindegy, milyen fokú a féltékenység. Jóleső féltés, vagy szorongató érzés. A féltékenység mértéke az önbecsüléstől függ. Minden esetben nagyfokú önbizalomhiány táplálja.

Egyetlen esetben jogos a bizalmatlanság: ha partnered a szexuális élete teljességét csak más nőkkel éri el. Ezt a tényt viszont tudod partneredről. Akkor viszont nem a féltékenykedés a megoldás, hanem a szakítás megfontolása.

Bővebben: Féltékenység I.

Válságkezelő tanok III. rész

NyomtatásE-mail

Párkapcsolat

Válságkezelő tanok III. rész

Soha ne analizáljunk, ne vádaskodjunk, nem lényeges, ki volt a hibás, mi okozta az eltávolodást. Én nem szeretek a múlto rágódni. Elmúlt. Engedd el. Fontos lehet egyes esetekben, de nem kell túl nagy hangsúlyt fektetni rá. Lépj tovább. Változtatok mindketten, a körülmények is mások voltak... Ennyi.

Bővebben: Válságkezelő tanok III. rész

Válságkezelő tanok II. rész

NyomtatásE-mail

Párkapcsolat

Válságkezelő tanok II. rész

Meg kell határozni azokat az élethelyzeteket, ahol javítani, változtatni kellene! A tűz, a szenvedély, az érdeklődés mindig halványúl egy idő után, mindegy, kivel vagy!

Bővebben: Válságkezelő tanok II. rész

This entry was posted at 13:03 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése